Digitalt & Kostnadsfritt
Boka möte

Ska du inreda köket? 5 tips för att skapa det perfekta utrymmet

Köket kallas av naturlig anledning för hemmets hjärta. Här samlas vi för att laga mat, umgås och njuta av att bara vara. Känner du att det inte riktigt passar in på ditt hem och att det i stället är ett rum fullt av kaos, dålig förvaring och få arbetsytor? Då är det dags att inreda ditt kök. Nedan följer några smarta tips på vad du bör fundera över när du ska inreda ditt kök och skapa det perfekta utrymmet.

Bra planerat

Utöver matlagning så har köket blivit det nya vardagsrummet. Där samlas familjen och gästerna. Det dukas upp buffé när man har gäster, det görs läxor, det bakas och lagas mat och många siter hellre i sitt kök och arbetar i stället för i en särskilt avsatt arbetshörna.
Köket ska alltså fungera till mycket och därmed krävs en detaljerad planering av både förvaring, ljussättning, arbetsytor och inte minst möblering, sittytor och hängytor.

Rummet bör ha en bra ljussättning

En viktig del när det kommer till att skapa ett inbjudande rum med härlig atmosfär är att det har en ljus och öppen känsla. Detta skapas enkelt med naturligt ljusinsläpp i form av stora fönster eller öppna ytor in till andra rum. Har du inte möjlighet att få in något naturligt ljus i ditt kök eller önskar du hjälp med helheten i köket kan du ta hjälp av en professionell inredningsdesigner som även hjälper till med planering av belysningspunkter. En inredare är expert på att hitta flera olika lösningar för att ge rummet den där välkomnande och harmoniska känslan. Fru Bohlin är ett företag som är expert på olika designer av kök som hjälper dig att inreda i Stockholm.

Se till att ge plats för förvaring

I köket finns det mycket som behöver förvaras. Kastruller, porslin, glas,bestick är bara några av de tillbehör som kräver ett skåp eller en låda att gömmas undan i. Oavsett om du funderar på att bygga om ditt kök helt och hållet eller bara inreda ditt kök annorlunda, är ett tips att lägga stor vikt vid förvaringen i planeringen. På så sätt kommer du inte behöva ha prylar ståendes på köksbänken eller köksön, utan kan avvara dessa för arbete eller vackra inredningsdetaljer.

Satsa på riktigt stora köksbänkar

Ett av de största problemen när det kommer till dåligt utformade kök är att det inte finns tillräckligt med arbetsyta. Det kan leda till att endast en person i familjen kan laga mat åt gången för att ni inte ska gå in i varandra. Detta är inte speciellt kul då köket faktiskt ska vara en plats där ni kan umgås och vara kreativa tillsammans. Har du tillräckligt med yta så satsa gärna på extra djupa köksbänkar. Det ger en lyxig yta och betydligt bättre förvaringsutrymme.

Placera vägguttagen på praktiska platser

Ett sista tips är att inte glömma att placera tillräckligt många vägguttag, och dessutom placera dem på strategiska platser. Allt för många gånger har det hänt att man i ett nyrenoverat kök inte kan använda de elektriska apparaterna där man vill eller att alla uttag snabbt blir upptagna.

Hitta inspiration för kök, hjälp att inreda och bra tips från företag i Sverige

Som tidigare nämnt kan Fru Bohlin hjälpa dig att inreda ditt kök i Stockholm och komma med smarta tips och råd för hur du kan utforma rummet på bästa sätt. På vår webbplats under ”Våra tjänster” kan du läsa mer om vad de erbjuder.

  Boka kostnadsfritt digitalt möte


  Fru Bohlins nyhetsbrev

  Inspiration & inredningstips

  Skickar...

  Vad kul att du vill prenumera på vårt nyhetsbrev!
  Vänligen bekräfta din prenumeration i mejlet du får till din inkorg.

  Din prenumeration kunde inte läggas till. Försök igen senare.