Inreda ditt vardagsrum | Fru Bohlin

5 enkla tips för att inreda ditt vardagsrum

Är du sugen på att göra om ditt vardagsrum, men behöver lite hjälp med att komma på hur? Nedan följer 6 enkla tips på hur du kan förvandla ett tråkigt vardagsrum till inbjudande och inspirerande.

1. Måla väggarna i vardagsrummet i ljusa färger

Ett av de absolut enklaste sätten att snygga till vardagsrummet är att måla om väggarna i en ny färg. Det kommer genast ge rummet ett nytt utseende och känsla och samtidigt få det att kännas både större och luftigare. Har du gamla tråkiga tapeter eller en trist färg som gör att rummet känns opersonligt kan det vara hög tid att måla om. Vitt är ljust och fräsch men känns ofta lite platt och kallt. Prova istället med tex  ljusgrå eller en ljus gammalrosa nyans. De skapar en rymlig känsla, men med lite mer karaktär.

2. Inred med diskreta hyllor i ditt vardagsrum

En av de viktigaste inredningsdetaljerna i ett hem är smart förvaring. Har du ingenstans att göra av dina prylar kan det lätt skapas ett rörigt och ostädat intryck. Vill du bevara en luftig och stilren känsla när du ska inreda ditt vardagsrum är det en smart idé att satsa på diskreta hyllor på väggarna. Några som smälter in med väggen bakom och nästan ger dem ett svävande utseende. Det kommer inte stjäla uppmärksamheten från resten av din inredning, men hjälper dig samtidigt att förvara böcker, vackra ljusstakar eller andra prydnader.

3. Speglar på väggarna kan hjälpa till att skapa en snygg stil i ditt vardagsrum

Ett smart sätt att skapa ett större och modernt utseende till ett rum är att pryda väggarna med vackra speglar. Det kommer få ett litet och trångt vardagsrum att kännas rymligare och du kan dessutom låta din personlighet komma fram genom att välja en spegel i en annorlunda form eller stil.  

4. Inred ditt vardagsrum – börja med ett snyggt och bekvämt golv

Precis som att färgen på väggarna kan skapa en helt ny känsla i ett rum kommer ett nytt golv att ge samma effekt. Har du länge gått och irriterat dig över sprickor eller repor i golvplankorna eller vill byta ut det gamla slitna golvet mot ett nytt vackert och gediget trägolv kommer ett nytt golv göra underverk när du ska inreda ditt vardagsrum. Satsa på ett kvalitativt alternativ som håller länge och som samtidigt är skönt att gå på. Är du helt trött på trä så kanske du ska våga dig på ett tufft slipat betonggolv! Det blir hur fint som helst tillsammans med stora härliga mattor.

5. Med hjälp av lite belysning kan du inreda ditt vardagsrum på ett nytt sätt

Det är lätt hänt att glömma bort hur viktig belysningen är för ett rums utseende. Snygga lampor och rätt sken är ett utmärkt sätt att skapa rätt atmosfär och stämning, och med några vackra bordslampor och golvlampor kommer du kunna skapa precis den stil och det utseende du är ute efter. Är du intresserad av konst kommer även punktbelysning kunna framhäva dina tavlor på ett elegant sätt.

Ta hjälp av en inredningsdesigner i Stockholm när du vill göra en hel makeover i ditt vardagsrum

Tycker du att det är svårt att veta hur du på bästa sätt kan göra om just ditt vardagsrum är det en god idé att ta hjälp av en inredningsdesigner. Fru Bohlin hjälper dig att inreda ditt vardagsrum i Stockholm när du vill ge det ett helt nytt utseende. Med lång erfarenhet och innovativa lösningar kommer du få hjälp att skapa ett vackert rum efter dina egna förutsättningar.