möbler för moderna hus inredning | Fru Bohlin

7 enkla tips för att skapa ditt moderna hus med vacker inredning

Om du letar efter ett ord som kan beskriva vad modern heminredning är så skulle stilrent beskriva det bra. Naturligtvis betyder stilrent inte tråkig och kal inredning, utan elegans och en noga avvägd stil med rena linjer, neutral färgpalett och personliga detaljer. Genom att låta helheten ha ett stilrent utseende kan du istället gå loss i färg och form när det kommer till dekorationer och tyger. På så sätt kan du byta ut dem efter säsong eller om din personliga stil förändras. Hur får du då till din moderna husinredning? Självklart är det inte så enkelt som att själv gå in i en butik och bara välja ut de saker som du tycker är fina. Det tar lite mer tid än så och det kan vara en god idé att ta hjälp av en inredningsdesigner. Nedan följer 7 bra tips för hur du kan skapa ditt perfekta hus med vacker inredning.

1. Blanda ny och gammal husinredning

Till att börja med – Vem har sagt att du inte kan olika stilar för att skapa ett modernt hem? Alla möbler och färgval behöver inte komma med strikta linjer eller stilrena toner. För att få till en personlig och trendig känsla ska du gärna blanda både gammal och ny inredning.

2. Måla mindre rum i ljusa färger för att skapa rymd

Om du har rum i ditt hem där det känns trångt och instängt är det en god idé att måla dem i en ljus färg. På så sätt lurar du ögat att utrymmet ser större och luftigare ut. Dessutom kommer dina inredningsdetaljer och möbler för moderna hus inredning att lyftas fram på ett fint sätt.

3. Dekorera ditt hem med mattor

För ett mjukt och inbjudande uttryck i hemmet – inred med mattor. De ger en sammanhållen känsla till dina soff- och matsalsgrupper och kan vara den detalj som får rummet att kännas komplett. Dessutom är de otroligt sköna för fötterna att gå på.

4. Ta tillvara på din inredning från ditt gamla hus när du ska göra om

Att du vill göra om hemma behöver inte betyda att allt gammalt ska slängas ut. Din inredning från ditt gamla hus kan få ett helt nytt liv när den sätts ihop med nya möbler och färgval, samtidigt som det får ditt hem att kännas bekant och personligt.

5. Få kökets inredning att kännas modern

Helhetsintrycket hänger ofta på detaljerna. Det gäller även för köket, så satsa på små snygga grytlappar, eleganta köksprylar och inspirerande kokböcker för att ge hemmets hjärta ett lyft.

6. Skapa en ljus och fräsch inredning med vackra speglar

Något som verkligen hjälper till i skapandet av din moderna husinredning och i att öppna upp alla typer av rum är speglar. Förutom att de får rummet att kännas större kommer de även i otroligt vackra och snygga utseenden. Välj speglar som matchar resten av hemmets inredning eller låt dem bryta av med en helt annan stil.

7. Smycka med växter och plantor för ett modernt utseende

Genom att bjuda in det gröna i ditt hem kommer det att kännas betydligt mer inbjudande och dessutom göra luften mer hälsosam att andas. Placera dem på bord, golv, i fönster eller hängandes från taket för ett spännande utseende.