Digitalt & Kostnadsfritt
Boka möte

Att inreda med glasväggar

Vi på Fru Bohlin hjälper ofta våra kunder med förändring av planlösning.
Behovet ser olika ut men många gånger kan det handla om att man önskar skapa ytterligare ett sovrum eller att man vill ha en avskild yta för sitt hemmakontor.
Många gånger skapar vi en rumsavdelare mellan tex ett vardagsrum och ett matrum för att få till en mer intim känsla, utan att behöva bygga nya väggar och dörröppningar som tar plats, ljus och även blir en permanent lösning.
Att istället jobba med måttanpassade glasväggar ger många möjligheter att skapa nya rum eller rum i rummet utan att förlora för mycket ljusinsläpp.

Yteffektivt
Många gånger är det ytan som avgör och en glasvägg tar mindre plats än om man skulle bygga upp nya innerväggar med reglar och isolering.

Glasväggen passar också extra bra i mindre lägenheter där den traditionella sovalkoven ibland behöver en tydlig avgränsning. En sovalkov med en glasvägg med dörr eller en skiljevägg i glas ger rummet en mer harmonisk känsla på grund av dess tydliga avgränsning.

Det är också lätt att skapa en avskild och privat känsla och minska insynen genom att använda sig av textilier för att enkelt kunna stänga om sig. Går utmärkt att montera draperierna på båda sidor av glasväggarna.
Önskar man inte textilier så går det utmärkt att välja till ett mer insynsskyddat glas som ett gråtonat glas, linjerat glas eller ett spegelglas.

Glasväggar till ditt kontor

En hög ljudvolym i kombination med andra störande moment på kontoret kan påverka arbetsmiljön negativt. En glasvägg anpassad för kontorsmiljöer är därför ett bra alternativ som hjälper er att skärma av kontoret, men samtidigt bevara den öppna planlösningen samt behålla ljusinsläppet.
Stoltsmide kan skräddarsy lösningar helt efter kundens behov och önskemål. Valmöjligheterna är många när det kommer till val av modell, färg och andra tillval. Många anser att säkerhetsglaset är tillräckligt ljuddämpande, men man kan även välja ljudisolerade glas när det behovet finns.

Spegelvägg
En spegelvägg ger illusionen av ett större rum samtidigt som reflektionerna i speglarna sprider ljus i ditt hem. Stoltsmide erbjuder olika typer av lösningar med både spegelväggar och spegeldörrar som går att kombineras för att skapa den ultimata lösningen för just ditt hem.
Man kan skapa alltifrån en minimalistisk design till modeller med mycket spröjs. Är spegelväggen tänkt att placeras i en hall eller i ett sovrum där syftet är att skärma av och minska insynen, kan det även vara bra att lägga till en dörr till din spegelvägg. På detta sätt kan du enkelt skapa en garderobsvägg med spegeldörr som minskar både insyn och blir en häftig inredningsdetalj i ditt hem.

Färg och form
Glasväggar och spegelväggar från Stolt Smide finns i svart, umbra grey som är en mörkgrå färg med jordnära toner som skapar en naturnära känsla. Du kan även få din vägg i Grey white som är en mjuk vit färg.

Många användningsområden
Måttanpassade glasväggar finns i varierande modeller och färger, samt med olika typer av glas. Valmöjligheten gör det enkelt att integrera glasväggen i en bostad så att stilen fungerar med övrig inredning.

Fru Bohlin har designat flera hem där glasväggarna finns med som en fin detalj samt flera hem där vi har tagit sikte på funktionen såsom skapandet av extrarum, vinrum samt arbetsrum.
Valmöjligheterna är många – vem säger att det inte finns fler än dessa?

  Boka kostnadsfritt digitalt möte


  Fru Bohlins nyhetsbrev

  Inspiration & inredningstips

  Skickar...

  Vad kul att du vill prenumera på vårt nyhetsbrev!
  Vänligen bekräfta din prenumeration i mejlet du får till din inkorg.

  Din prenumeration kunde inte läggas till. Försök igen senare.