Dags för färgsättning inomhus? Tänk på detta

Att måla om hemma är i sig inte särskilt komplicerat, och många väljer också att göra det på egen hand. Lite golvpapp, maskeringstejp, penslar, rollers av god kvalitet och naturligtvis tillräckligt med färg – har du bara det så kommer du långt. Åtminstone så länge du har tiden och orken att färdigställa projektet.

När det gäller färgtyp och kulör så är valet däremot inte helt enkelt, och vad som passar bäst beror mycket på förutsättningarna i just ditt hem. En till synes ganska ljus färg kan upplevas som tryckande och mörk, till exempel om rummet är litet eller på grund av dåligt ljusinsläpp.

Oavsett om du målar själv eller anlitar en professionell inredningsbyrå så är det dock bra att att tänka på följande i samband med  färgsättning inomhus:

Se till helheten

Det är viktigt att färgerna i olika rum samspelar och harmonierar. Dessutom ska väggarna naturligtvis matcha övrig inredning. Om du ändå vill färgsätta två av hemmets rum i skarpa, kontrasterande färger är det ett bra sätt att måla det mellanliggande rummet i en lugn och ljus färg.

Använd färgprover

Välj inte färg utan att först ha testat det aktuella färgprovet på hemmaplan. Bara på så sätt kan du se färgen i rätt miljö och i rätt ljus och många gånger visar sig då kulören vara mörkare än vad du först upplevde den i färghandeln. Först genom att testa färgen är det också möjligt att avgöra dess glans, vilket också hänger samman med dess ljuspåverkan.

Ont om tid? Anlita hjälp

Har du ont om tid och egentligen alls inte tid med ommålning? Då är det en bättre lösning att anlita professionell hjälp med färgsättning inomhus. På så vis ros arbetet betydligt snabbare i hamn. Om du dessutom låter ett specialiserat inredningsföretag axla uppdraget kan du vara säker på att de hjälper dig med ett färgval som harmonierar med övriga möbler och textilier.

Dags för ommålning, renovering eller kanske helt ny inredning? Kontakta Fru Bohlin redan idag. De kan projektleda arbetet från start till slut och erbjuder alltid ett inledande kostnadsfritt möte. Läs mer om deras tjänster på deras webbplats.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Fru Bohlin.”