En guide till gardinuppsättning och fönsterinredning

Rama in ditt hem på ett vackert sätt genom att inreda dina fönster med gardiner och snygga detaljer. Det kommer göra enorm skillnad för helhetsintrycket och dessutom hjälpa dig att skapa den stil och uttryck du vill förmedla. Ljusa och skira gardiner kan till exempel bidra med en luftig och fräsch känsla, medan lite tyngre och tjockare gardinlängder ger ett varmt och ombonat utseende. Känner du dig osäker på hur du ska tänka när det kommer till gardinuppsättning och fönsterinredning? Fortsätt då läs denna guide för några smarta tips och funderingar som kan vara bra att ta med dig på vägen!

Bestäm plats för gardinerna

Till att börja med är det viktig att komma fram till var i hemmet du behöver hjälp med gardinuppsättning. Kika gärna runt på internet för att få tips på gardinuppsättning för olika utrymmen och skapa dig en uppfattning om vad som kan passa för just ditt hem eller arbetsplats. Kanske behöver du mörka och heltäckande gardiner i sovrummet för effektiv mörkläggning? Eller kanske montera snygga veckbandsgardiner direkt i taket för att skapa avskärmning i ett större rum? Möjligheterna när det kommer till gardinuppsättning och tips på fönsterinredning är oändliga och genom att ta hjälp av en professionell inredningsdesigner kan du få ytterligare hjälp att skapa det slutresultat du är ute efter.

Bestäm färg och tyg för gardinerna

Nästa sak att fundera över är vilken färg du önskar på gardinerna och vilket tyg du vill att de ska vara tillverkade i. Som tidigare nämnts finns det många typer av produkter och olika designer för gardinuppsättning, vilket gör det otroligt viktigt att i lugn och ro titta igenom det utbud marknaden erbjuder. Färg och tjocklek på tyger spelar nämligen en stor roll för vilken effekt som skapas i ett rum och det är därför viktigt att ha detta i åtanke för att få det utseende du önskar.

Bestäm längd på gardinerna

För vissa rum passar det bättre med gardiner som sträcker sig från golv till tak, medan det i andra är snyggare med kortare gardiner eller så kallade kappor. En inredningsdesigner kan hjälpa dig att ta mått för dina fönster om du exempelvis skulle vilja beställa måttanpassade gardiner.

Välj rätt typ av gardinstång

När du väl kommit fram till tyg, färg, längd och utseende på dina gardiner är det dags att välja en passande gardinstång. Även här finns det mängder av alternativ att välja bland. Satsa på en smidig skena för att enkelt dra dina gardiner fram och tillbaka eller välj en snygg gardinstång om du vill att den ska fungera som dekorativ detalj i inredningen.

Ta hjälp av ett företag för korrekt gardinuppsättning

Det bästa sättet att säkerställa att din gardinuppsättning sker på rätt sätt är att anlita en professionell montör eller inredningsbyrå. De kan hjälpa dig att ta rätt mått, ge tips och råd gällande design samt se till att monteringen sker på ett säkert och korrekt sätt. Kika runt bland olika företag i Stockholm och gå in under flikar som ”Våra tjänster” på deras webbplatser för att se om de kan hjälpa dig med just detta.

Hitta en butik som erbjuder gardiner i Stockholm

Vill du få inspiration och titta närmare på olika tyger? Hitta olika typer av gardiner i Stockholm. I Stockholm finns det flera butiker och utställningslokaler där du kan se gardinerna på riktigt och få tips och råd från den kunniga personalen. Att kunna se och känna på tygerna kan ge dig en ännu bättre uppfattning om vilka typer av gardiner du egentligen är ute efter! Dessutom kommer du kunna förklara dina önskemål och krav för personalen och på så sätt få professionell hjälp med hur du bör tänka och planera inför dina kommande gardinuppsättningar. Beställ sedan de gardiner som faller dig bäst i smaken och sätt upp dem på egen hand eller ta hjälp av en inredningsdesigner som kan hjälpa dig genom hela processen – från idé till slutresultat.