Inspiration och tips för dig som vill renovera ditt kök

Inredning är ett spännande och ständigt föränderligt område. Nya trender dyker upp hela tiden och påverkar hur vi väljer att utforma våra hem. Här följer ett antal tips för dig som planerar att designa om ditt kök i Stockholm.

I Skandinavien har det länge varit populärt med ljusa, avskalade hem och enkla möbler. Milda uttryck och stora, luftiga planlösningar. Det har också blivit allt vanligare med så kallade köksöar som gör det möjligt för familjemedlemmar och inbjudna middagsgäster att bidra till matlagningen på nya sätt. På så vis underlättas också effektiv förvaring och tillgången till arbetsyta – perfekt i hus och lägenheter med mindre kök.

Du som planerar renovering av kök hittar mer inspiration här nedanför:

Retro

50-talets formspråk är en viktig inspiration i inredningen av nutida kök. De flesta stora tillverkarna erbjuder en retrodoftande kökslösning som kombinerar ren och funktionell design och som utmärks av högkvalitativt hantverk. För bästa resultat kan köksinredningen också förstärkas med fynd från loppisar och secondhandbutiker.

Kontraster

Det skandinaviskt avskalade i all ära, men just nu handlar mycket också om kontraster. Olika färger, material och tidsepoker som tillåts möta varandra och skapa personliga uttryck. De mörka färgerna, grått, brunt och blått är vanliga inslag, men även mer vågade kulörer och då gärna i kombination med olika naturmaterial som till exempel bambu.

Industriellt

Det industriella uttrycket, med tegelväggar, betong samt mörka och solida element är fortfarande en omtyckt lösning. Ett bra alternativ är att kombinera sådan typ inredning med lantligare inslag och ljusare träinslag. För den som önskar ett mer lekfullt snarare än avskalat kök kan den stilen också kompletteras med färgstarka möbler och skåp.

Köket är ett av de viktigaste rummen i ett hem. Ett utrymme för samtal och härliga upplevelser. Därför är det också värt att lägga ned extra kraft och tid på att inreda ditt kök enligt just dina specifika önskemål. Kontakta Fru Bohlin redan idag. De är en inredningsbyrå i Stockholm som kan ta ett helhetsgrepp på ditt kök och även andra delar av ditt hem.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Fru Bohlin.”