Ta hjälp för din köksinredning av en inredare i Stockholm | Fru Bohlin

Inspiration för din köksinredning

Köket brukar kallas för hemmets hjärta. Det är där vi spenderar större delen av dagen och det blir ofta en central plats för prat och umgänge. Därför är det inte så konstigt att många vill lägga lite extra krut på detta rum när det kommer till planering och köksinredning.

Köket ska vara funktionellt och praktiskt, men också vackert och välkomnande. Stilen bör gå hand i hand med resten av hemmets interiör och bjuda in till mysiga middagar och härlig matlagning. Samtidigt ska det ge utrymme för vardagen där kastruller och tillbehör behöver finnas lättillgängligt för snabba middagar och stressiga frukostar innan jobbet. Därför gäller det att ge lite extra tid för planering för att verkligen skapa den köksinredning som passar ditt hem och livsstil. Nedan följer bra inspiration för just detta och som förhoppningsvis kommer kunna hjälpa dig att skapa ditt drömkök.

Matcha köket med resten av hemmet

För att få till det där genomtänkta och personliga hemmet är det en smart idé att låta rummen gå hand i hand och komplettera varandra på ett naturligt sätt. Det gäller alltifrån vardagsrum, badrum och sovrum, men också köket. Se därför till att välja en inredning till köket där det har hämtats inspiration från färger och material från hemmets övriga stil. Kanske är ditt hem lantligt och traditionellt? Satsa då på vackra trämöbler i ljusa färger och bjud in vackra detaljer från naturen för att skapa en mjuk och hemtrevlig atmosfär. Har du valt att inreda ditt hem i en mer modern och iögonfallande stil kan det istället passa bättre med mörka bänkskivor i sten och stilrena möbler i skandinavisk design. Ta hjälp för din köksinredning av en inredare i Stockholm för att verkligen få till den stil du är ute efter.

Anpassa möblerna efter kökets storlek

En viktig sak att ha i åtanke när du planerar köksinredningen och letar inspiration till vilka möbler du ska placera i köket är att de ska passa storleken och utformningen av rummet. Även om det ser otroligt pampigt och inbjudande ut med ett stort och avlångt bord kommer det bara se malplacerat ut i ett för litet kök. Satsa då i stället på en liten matgrupp i själva köksdelen och utöka med ytterligare ett bord i ett angränsande rum om det finns möjlighet. Ta hjälp av en inredningsarkitekt för köksinredning i Stockholm om du känner dig osäker.

Låt belysningen bli en del av din köksinredning

En viktig del av ett kök är belysningen. Både för att skapa bra arbetsbelysning när du ska tillreda dina rätter, men också punktbelysning för att kunna få till en lite mysigare stämning under själva middagarna. Ett bra sätt att hitta tips på köksinredning i Stockholm är att söka på nätet vilka inredningsdesigners som har erfarenhet av kök.

Satsa på köksinredning med bekväma och inbjudande ytor

Förutom att din köksinredning ska skapa inspiration för matlagning och nya rätter ska det också vara en härlig plats för umgänge och tid för dem du tycker om. Skapa därför sköna sittytor och satsa på en köksdesign som bjuder in till middagar, spelkvällar och långa samtal.

Glöm inte bort förvaringen

Sist, men absolut inte minst, när det kommer till köksinredning och inspiration till kökets design är att noggrant planera för förvaringen. Utan smart förvaring kommer du inte ha plats för alla dina redskap, kastruller eller porslin, vilket snabbt kommer skapa en stökig och oorganiserad känsla. Detta kan vara en svår uppgift att ta sig an på egen hand och det kan därför vara smart att ta hjälp av ett företag som erbjuder köksinredning i Stockholm.

Behöver du hjälp med design och köksinredning i Stockholm? Ta då hjälp av Fru Bohlin för inspiration, planering och genomförande och njut av ett kök som är anpassat efter just ditt hem och livsstil.