Digitalt & Kostnadsfritt
Boka möte

Ökar trivseln & reducerar kostnader

Många kontor har öppna ytor där många vistas samtidigt vilket ger ljudnivåer som kan upplevas som störande och minska produktiviteten. Med mattor på kontoret minskar ni ljudnivån eftersom att mattan absorberar ljud. En matta sparar även tid och pengar ni annars skulle behöva lägga på städning, slipning och lägga nya golv i lokalen samtidigt som ni förhöjer känslan i lokalerna för anställda och besökare.

Kontorsmattor av hög kvalitet är en viktig detalj som bidrar till trivseln på kontoret. De håller golven fräscha och rena, underlättar städning och fungerar ljuddämpande för en god arbetsmiljö.

Det finns ett stort urval av mattor på marknaden och de skiljer sig inte bara åt i utseende utan även i egenskap och funktion.

1. Entrématta

Under vinterhalvåret är det extra viktigt att skydda golvet på hela kontoret där entrén oftast är mest utsatt. Om er entré går direkt ut på gatan är risken stor att era besökare drar med sig både väta och grus in och då är det viktigt att ni har en rätt anpassad entrématta.

2. Kontorslandskap

Snygga mattor ökar trivseln på arbetsplatsen. Här ställs vanligtvis inte lika stor krav på skydd mot väta eftersom entremattor och andra mattor vanligtvis passeras innan man kommer till dessa delar av lokalerna. Mjuka kontorsmattor som samlar upp torr smuts och damm effektivt, vilket underlättar städningen. En annan viktig anledning till att välja mattor till kontoret är att de också är ljuddämpande, med ökad produktivitet som resultat. För anställda som har höj- och sänkbara skrivbord och därmed står upp och arbetar ofta är ergonomimattor ett självklart komplement till övriga kontorsmattor.

3. Konferensrum

Välj gärna en lite tjockare matta till konferensrummet. Då dämpas ljudet ytterligare. Dock viktigt att den inte är alltför tjock då man utan problem ska kunna dra ut stolarna.

4. Korridorer

Många arbetsplatser har korridorer där anställda och besökare ständigt rör sig. Om dessa korridorer ligger i anslutning till medarbetarnas arbetsplatser är det viktigt att dämpa ljudnivån i dessa delar av kontoret. Välj gärna samma typ av matta som i anslutande kontorsrum, men det kan bli fint att välja en annan kulör som bryter av lite.

5. Lätt att byta

Välj gärna textila golvplattor. Då kan du skapa en levande yta, skapa mönster, välja olika färger och framförallt är det enkelt att komplettera med nya textila plattor och även byta ut plattor som kan ha blivit skadade eller fått fläckar.

  Boka kostnadsfritt digitalt möte


  Fru Bohlins nyhetsbrev

  Inspiration & inredningstips

  Skickar...

  Vad kul att du vill prenumera på vårt nyhetsbrev!
  Vänligen bekräfta din prenumeration i mejlet du får till din inkorg.

  Din prenumeration kunde inte läggas till. Försök igen senare.