Hall inredning | Fru Bohlin

Modern och vacker inredning för din hall

Bild från Ruth & Johanna


En hall bör vara en praktisk plats med gott om förvaringsmöjligheter, men är samtidigt det första intrycket av ditt hem. Se därför till att inreda detta utrymme så att hallen känns välkomnande och glöm inte bort att planera för bra förvaring. En större hall sätter tonen för hela ditt hem och bör därför vävas samman med resten av hemmets inredning men har du en mindre hall kan du vara lite mer kaxig när det gäller din  
hall inredning. Nedan följer en mängd smarta idéer på hur du kan kombinera smart förvaring med dekorativ och inbjudande design.

En vacker trävägg passar utmärkt som inredning för din hall

Bjud in lite naturliga material till din hall genom att skapa en vacker trävägg. Det passar lika bra som inredning för en liten hall som för dig som har ett större utrymme tillgängligt. Väggen blir garanterat ett blickfång och inger en känsla av personlighet i din inredning. Bestäm själv om du vill inreda med en vacker träpanel med stuckatur för en pampig känsla eller om du vill täcka en hel vägg med breda och gamla träplankor.

Skapa rätt känsla med rustik inredning för hallen

Ett enkelt sätt att skapa en varm och inbjudande känsla i din hall är att mixa råa och naturliga inslag. Det ger en rustik känsla och passar perfekt in i hallen där du kanske inte vill dekorera med ömtåliga glasvaser eller skålar. Blanda till exempel metall med återvunnet trä för en härlig mix av mjukt och hårt. En vacker träbyrå skapar smart förvaring och kommer samtidigt lyftas fram ytterligare med en rustik ljuslykta eller skulptur i metall eller betong.

Satsa på unika växter för att skapa en vacker inredning för din hall

Gröna växter kommer inte bara förbättra luften i ditt hem, utan kommer också tillföra en fräsch och modern känsla. Satsa på en blandning av stora och små växter och plantera dem i vackra krukor i olika färger. Här gäller det att ta hänsyn till ljusinsläppet för att växterna ska trivas. Att placera en vacker vas med en stor härlig bukett av fräscha blommor ett ett garanterat bra tips som gör mycket för din hall.

Skapa öppna ytor med rätt inredning för hallen

Hallar kan se ut på en mängd olika sätt. Vissa är långa och smala, medan andra inte har några tydliga gränser. Försök att med hjälp av den inredning du väljer för din hall att skapa en naturlig vägledning ut i resten av hemmet. Montera till exempel en tavelvägg som börjar vid entrédörren och som sedan får fortsätta ut i bostaden. På så sätt skapar du en länk mellan de olika rummen och en öppnare känsla. Ett annat smart tips på inredning för en liten hall är att sätta upp speglar på väggarna eftersom det skapar illusionen av ett större rum.

Färgglad design i mindre hallar

I en liten hall är det bäst att hålla sig till ett neutralt färgschema på väggar och golv för att öka känslan av ljus och utrymme. Det du sedan kan göra för att skapa en personlig och varm känsla är att addera färg med hjälp av konstverk, blommor och dekorativa detaljer. Lägg gärna ut en matta på golvet i en vacker nyans eller iögonfallande mönster. På så sätt skyddar du både ditt golv och skapar en mer dekorativ känsla i hemmet. Fru Bohlin erbjuder experthjälp inom både färgsättning och inredning av din bostad. Hämta ytterligare inspiration och information på webbplatsen – välkommen!