Renovera ditt sovrum populära inredningsstilar

Ditt sovrum är ett av hemmets allra viktigaste rum. Det är vår fristad och trygga hamn där det ska finnas plats för återhämtning och lugn och ro. Glöm därför inte att inreda och renovera ditt sovrum efter din stil för att skapa ett rum att trivas i. Ofta hamnar det i skymundan från kök och vardagsrum när det kommer till renovering och nya möbler eftersom att dessa är rum där du umgås tillsammans med dina gäster. Dock är det inte mycket som slår att kunna kliva in i ett vackert och inspirerande sovrum efter en lång dag på jobbet och slå sig ner i den sköna sängen. Ibland kan det dock kännas knepigt att bestämma sig för hur man ska inreda och vilken stil man är ute efter. Nedan följer därför en rad inredningsstilar som du kan inspireras av när det är dags att renovera.

 

Romantiskt/Lantligt. Lantligt passar inte bara in i köket utan är även en stil du kan föra vidare in i sovrummet. Det är en stil som återkommer år efter år och som är en av de absolut mest älskade trenderna i Sverige. Nötta vita möbler, loppisfynd, pastellfärgade tyger med volanger och fårskinn hör alla hem i denna typ av sovrum.

 

Skandinaviskt. Den skandinaviska stilen är älskad över hela världen tack vare det avskalade utseendet och kvalitativa materialvalen. Här dominerar ljusa färger och minimalism. Placera konst eller svartvita foton på väggarna och gröna växter på bord och i fönster för att få till den personliga touchen.

 

Art deco. Denna trend har slagit stort de senaste säsongerna. Här återfinns mycket av den stilen som regerade under 1920-talet. Schäslonger och sänggavlar i sammetstyger i mörka eller pastelliga toner får gärna vara en del av ditt sovrum medan väggarna får prydas av guldspeglar och geometriska mönster.

Få till stilen när du ska renovera ditt sovrum

Efter att du bestämt dig för vilket stil du är ute efter är det dags att renovera och inreda ditt sovrum. Ta gärna hjälp av en inredningsbyrå för att på bästa sätt förvandla dina idéer till bästa möjliga resultat. Berätta vad du är ute efter och om det är några speciella tapeter eller tyger du har tittat extra på. Inredningsarkitekter är experter på göra en idé till verklighet, vilket annars kan kännas som en omöjlig uppgift på egen hand.

 

För att få till den skandinaviska stilen ska du till exempel satsa på att måla väggarna i färger som vitt och svart, eller jordnära toner som grön, beige och grå. Art deco-stilen ger dig däremot möjlighet att gå all in när det kommer till färg och form på väggarna. Låt dem tapetseras i ett arkitektoniskt mönster med guldiga inslag för den perfekta touchen av 20-tal. För att skapa en romantisk och lantlig känsla i ditt sovrum gäller det att ta in möbler med den rätta känslan. Korsade ben, slitna ytor och ljusa trägolv går perfekt ihop med pastellfärgade kuddar, filtar och överkast.

Renovera sovrum – kostnad, tid och planering

Att renovera hemma tar tid och kräver planering. Det gäller att inte hasta ihop något då det kan sluta med att du spenderat pengar på något du inte är nöjd med. Se därför till att göra upp en tydlig plan gällande vilken stil du ska utgå från när du ska renovera ditt sovrum, samt hur stor kostnad du är beredd att ta. Fru Bohlin är ett företag som hjälper dig att inreda och renovera både sovrum, kök och badrum. Du kan räkna med ett smidigt och tryggt projekt där dina önskemål och krav, samt deras kunskap och erfarenhet står i fokus.