Renovera och designa dina drömmars badrum

Ett smakfullt dekorerat badrum fungerar som din alldeles egna oas av välbefinnande – en plats där du kan slappna av och reflektera. Om ditt badrum i dagsläget inte uppfyller dina drömmar kan det vara hög tid för en renovering. Att renovera ett badrum kan vara ett stort och tidskrävande projekt, men med rätt förberedelser och planering kommer det bli betydligt roligare. Nedan följer några tips om vad du kan tänka på när det är dags för en badrumsrenovering.

Tips när du ska renovera ditt badrum

Att renovera ditt badrum ger dig möjlighet att skapa en helt ny stil. Innan du börjar inhandla möbler – bestäm dig för en maximal kostnad för att renovera ditt badrum. På så sätt kan du sätta upp en budget vilket gör det lättare att veta vilken prisnivå du ska titta på när det kommer till möbler och utrustning. Efter det kan du börja fundera ut vilken design som passar dina önskemål, men också resten av hemmets stil. Är du ute efter något tidlöst och klassiskt? Eller är du den extravaganta och lyxiga typen? Är ditt hem lantligt eller modernt? Valmöjligheterna är oändliga när det kommer till ditt badrums nya utseende.

Din egna oas av välbefinnande ska självklart passa in med dina behov och önskemål även när det kommer till funktionalitet. Tänk på vilka saker som är viktiga för dig när du planerar renoveringen. Bestäm dig för om du vill ha både badkar och dusch eller om det räcker med något av dem. Idag finns det även en mängd alternativ bland elektriska apparater som du kan ha i badrummet om du till exempel vill kunna lyssna på musik eller titta på tv från badkaret. Även belysning är en viktig del när det kommer till badrumsrenovering. Ett hett tips är att använda dig av dimmers för att själv kunna välja hur stark belysningen ska vara för olika tillfällen.

Renovera badrum med inredningsbyrå i Stockholm

Hur badrummet ska planeras beror även på hur många som kommer använda det. Ett familjebadrum har till exempel andra krav än ett gästbadrum. Dubbla handfat är den perfekta lösningen när två eller flera personer till exempel behöver göra sig i ordning samtidigt. Om du har barn är det viktigt med ytor och material som är lätta att rengöra. Kakelplattor är till exempel mycket enklare att rengöra än väggar i trä eller tapeter.

Fru Bohlin är en inredningsbyrå som hjälper dig med att renovera ditt badrum i Stockholm. På så sätt kan du få hjälp att komma på smarta lösningar och få inredningsförslag när det kommer till vackra badrum. Inredningsarkitekterna hjälper dig med alla dina val och har stor erfarenhet av att rita badrum. De erbjuder även hjälp med alltifrån färgsättning och ändring av planlösningar till nya och praktisk garderobsinredning.