Pris på platsbyggda möbler i Sverige | Fru Bohlin

Tips för dig som vill inreda med platsbyggda bokhyllor i ditt hem

Trenden med platsbyggda möbler har ökat kraftigt i popularitet de senaste åren. Det är lätt att förstå varför då de både är vackra och praktiska med stora möjligheter till platsbesparing. En platsbyggd möbel skräddarsys för just ditt hem och anpassas efter dina behov och önskemål, både vad gäller utseende och konstruktion.

När det kommer till platsbyggda bokhyllor ska de helst smälta in i den övriga inredningen. Detta kan uppnås genom att måla möbeln i samma färg som väggen för att skapa en enhetlig känsla i rummet. En platsbyggd bokhylla är en betydelsefull inredningskomponent som ger karaktär åt hela bostaden. 

 

Nedan följer fem inredningstips för hur man kan inreda en bokhylla och på vilket sätt man bäst integrerar en platsbyggd bokhylla eller möbel i sitt hem: 

1. Välj rätt plats

Först och främst är det viktigt att fundera på vart i ditt hem det skulle passa med en platsbyggd bokhylla. Kanske har du ett hörn som skulle kunna utnyttjas bättre eller en tom vägg som en platsbyggd bokhylla kan liva upp. Känner du dig osäker på hur du på bästa sätt kan optimera ditt hems inredning med platsbyggda möbler är det en smart idé att ta hjälp av en inredningsarkitekt

2. Tänk praktiskt

Oavsett om din bokhylla är platsbyggd eller inte är det viktigt att den är både praktisk och snygg. Den ska kunna erbjuda något till ditt hem och skapa utrymme för förvaring och vackra saker. Med en platsbyggd bokhylla får du en snygg plats för dina böcker samtidigt som rummet får en elegant touch. 

3. Lek med mönster

När du väljer att inreda med platsbyggda bokhyllor har du den stora fördelen att själv kunna komma med förslag på hur den ska se ut. Ta därför tillfället i akt och lek med färg och mönster för att skapa något unikt och personligt för ditt hem. Vilket pris som gäller för platsbyggda bokhyllor och möbler i Sverige beror på vilka material du använder dig av och vilket företag du väljer att anlita. Ett tips är att kika runt på vår webbplats för att jämföra olika alternativ och läsa recensioner från tidigare kunder för att få lite inspiration och inredningstips för en bokhylla. Under fliken Projekt & Nöjda kunder hittar du inspiration och bilder från projekt vi genomfört. 

4. Var kreativ

Låt kreativiteten flöda när det kommer till vilken typ av inredning som faktiskt kan vara platsbyggd. Möbler såsom bokhyllor, sängar eller skåp är klassiska exempel, men du kan även ta inspirationen med dig in till badrummet och skapa ett vackert platsbyggt badkar eller en pampig tvättställskommod. 

5. Använd platsbyggda bokhyllor som vägg

Har du ett rum som skulle få en bättre planlösning genom att delas av? Eller bor du i en etta och vill på ett naturligt sätt skilja sovdelen från resten av rummet? Då kan platsbyggda bokhyllor vara ett utmärkt alternativ. Vi hjälper dig ta fram en skiss på hur den kan placeras och designas för att på bästa sätt fungera som både rumsavskiljare och praktisk möbel.

Så här hittar du platsbyggda möbler av hög kvalitet i Sverige

Att ta hjälp av en inredningsarkitekt är en bra idé när du vill inreda ditt hem med en platsbyggd bokhylla. Vi på Fru Bohlin är experter på att kunna se ett rums fulla potential och ger dig tips på vilka typer av möbler som skulle kunna passa var. Dessutom har vi kontakt med professionella snickarfirmor och andra byggföretag som kommer tillverka din bokhylla efter dina önskemål och krav.

Fru Bohlin har stor erfarenhet av att designa platsbyggda möblemang och vi hjälper dig att konstruera unik och personlig inredning som tar tillvara på ytan och skapar plats för förvaring. Vi lägger stor vikt på detaljer och designar inredningsobjekt med största noggrannhet för att skapa en vacker platsbyggd bokhylla som genererar en känsla av harmoni och lyx. Ditt hem kommer genast att kännas mer hemtrevligt. Kontakta och anlita Fru Bohlin som inredningsbyrå i Sverige och få professionell hjälp med att utforma din platsbyggda bokhylla eller möbel.