Pris på platsbyggda möbler i Sverige | Fru Bohlin

Tips för dig som vill inreda med platsbyggda bokhyllor i ditt hem

Platsbyggda möbler är något många gärna inreder sina hem med och trenden har verkligen ökat ännu mer de senaste åren. Det är lätt att förstå då det både bidrar till ett vackert utseende och bästa möjliga platsbesparing. En platsbyggd möbel är skräddarsydd för just ditt hem och anpassad för att erbjuda optimala egenskaper, både vad gäller utseende och konstruktion. Nedan följer fem smarta tips att tänka på för att på bästa sätt integrera en platsbyggd möbel i ditt hem.

1. Välj rätt plats

Först och främst är det viktigt att fundera ut var i ditt hem det skulle passa med en platsbyggd möbel. Kanske har du ett hörn som skulle kunna utnyttjas bättre eller en vägg som skulle lämpa sig väl för en platsbyggd bokhylla. Känner du dig osäker på hur du på bästa sätt kan optimera ditt hems inredning är det en smart idé att ta hjälp av en inredningsarkitekt

2. Tänk praktiskt

Något som är viktigt att tänka på, oavsett om möblerna är platsbyggda eller inte, är att de både är snygga och praktiska. De ska kunna erbjuda något till ditt hem och skapa utrymme för förvaring och vackra saker. 

3. Lek med mönster

När du väljer att inreda med platsbyggda möbler har du den stora fördelen att själv komma med förslag på hur den ska se ut. Ta därför tillfället i akt och lek med färg och mönster för att skapa något unikt och personligt för ditt hem. Vilket pris som gäller för platsbyggda möbler i Sverige beror på vilka material du använder dig av och vilket företag du väljer att anlita. Ett bra tips är att kika runt på internet för att jämföra olika alternativ och också läsa recensioner från tidigare kunder. Ofta kan du även hitta inspiration och bilder från tidigare projekt på företagets webbplats under flikar som ”Våra tjänster” eller liknande. 

4. Var kreativ

Låt även kreativiteten flöda när det kommer till vilken typ av inredning som faktiskt kan vara platsbyggd. Möbler såsom bokhyllor, sängar eller skåp är klassiska exempel, men du kan även ta inspirationen med dig in till badrummet och skapa ett vackert platsbyggt badkar eller en pampig tvättställskommod. 

5. Använd platsbyggda bokhyllor som vägg

Har du ett rum som skulle få en bättre planlösning genom att delas av? Eller bor du i en etta och vill på ett naturligt sätt skilja sovdelen från resten av rummet? Då kan platsbyggda bokhyllor vara ett utmärkt alternativ! Låt en inredningsarkitekt ta fram en skiss på hur den kan placeras och designas för att på bästa sätt fungera som både rumsavskiljare och praktisk möbel.

Så här hittar du platsbyggda möbler av hög kvalitet i Sverige

Att ta hjälp av en inredningsarkitekt är en bra idé när du vill inreda ditt hem med en platsbyggd möbel. Dessa är nämligen experter på att kunna se ett rums fulla potential och ge dig tips på vilka typer av möbler som skulle kunna passa var. Dessutom har de kontakt med professionella snickarfirmor och andra byggföretag som kommer tillverka möbeln efter dina önskemål och krav. Ditt hem kommer genast att kännas mer personligt och ge det den där känslan av exklusivitet du alltid drömt om. Hitta en inredningsbyrå som kan hjälpa dig att designa och ta fram ett bra pris på platsbyggda möbler i Sverige och sätt igång!