Digitalt & Kostnadsfritt
Boka möte

Tips för att inreda ett barnrum för två

Oavsett om ditt hem inte har tillräckligt många sovrum eller om du helt enkelt föredrar att ha dina barn samlade kan ett gemensamt sovrum vara till riktigt stor glädje. Där kan de leka ihop under dagen, läsa läxor tillsammans efter skolan och viska hemligheter till varandra på natten. När det kommer till att inreda ett delat barnrum vill du både låta dina barn vara med och bestämma och samtidigt sätta din egen prägel på stilen. Nedan följer 8 tips när du ska inreda ett barnrum för två.

Dela in barnrummet

Även om det kan vara roligt att dela rum med sitt syskon gäller det också att varje barn får sitt eget space. Inte bara för att kunna gå undan när de vill ha lugn och ro, utan också för att känna att stil och inredning passar just deras unika personlighet. Kanske gillar det ena barnet häftiga djur och sagovärldar medan det andra gillar hästar och poliser. Självklart kan inte alla önskningar förverkligas, men försök att dela in rummet i två delar efter deras specifika intressen. Detta är särskilt viktigt om det skiljer mycket i ålder mellan syskonen.

Bestäm ett roligt tema när du ska inreda ditt barnrum

För att veta var och hur du ska börja är det bra att bestämma dig för ett tema. Även här går det alldeles utmärkt att dela upp rummet i två så att varje barn får sitt intresse beaktat. Det är ett bra sätt att låta barn visa sin individualitet och personliga stil. Låt både färg och tillbehör följa det bestämda temat, men satsa på klassiska möbler som kan finnas med trots att barnen växer och ändrar personlighet.

Se till att inreda ditt barnrum med gott om förvaringsutrymme

Att skapa tillräckligt med utrymme för förvaring i ett rum med dubbelt så mycket möbler är en av de svåraste uppgifterna när du ska inreda ett barnrum för två. Det gäller att det inte blir för trångt och instängt och har du därför möjlighet att montera inbyggda garderober eller lådor är det en mycket bra idé. Glöm heller inte utrymmena under sängar eller byråer – de är perfekta för förvaring av lådor och annat som du gärna vill stoppa undan.

Inreda barnrum med våningssäng

När du ska inreda små barnrum är våningssängar ett utmärkt alternativ. Barnen kommer tycka det är spännande, samtidigt som ni tack vare överslafen utnyttjar ett annars oanvänt utrymme. Satsar du dessutom på två sängar med enbart överslafar kan utrymmena undertill användas som myshörna eller plats för studier.

Se till att inreda ditt barnrum med barnens intresse i fokus

Även om du själv skulle vilja inreda barnrum met i samma stil som resten av huset är det viktigt att ha barnens intressen i fokus. Låt dem vara med och bestämma färg och möbler, det kommer garanterat göra att barnen känner sig ännu mer som hemma och att det är deras egna lilla utrymme.

Inreda barnrummet med färgglada garderober och dekorativa bokhyllor

Möbler som garderober och hyllor behöver inte vara tråkiga och intetsägande. De kan lika gärna vara fokus i rummet och verkligen sätta pricken över i:et för det tema du valt ut. Välj två garderober i olika färger och sätt dem i varsin sida av rummet för att verkligen markera ut vilket barn som”bor” var. Matcha med dekorativa bokhyllor för ett snyggt utseende, samtidigt som du skapar förvaring för böcker och leksaker.

Glöm inte att välja rätt färg på väggar och tak

Välj en stilren tapet eller neutral färgsättning på väggar och tak. På så sätt är det enkelt att göra om i rummet utan att behöva göra en totalrenovering.

Ta hjälp av en inredningsdesigner när du ska inreda ett barnrum för två

Skulle du känna att ett sådant här projekt blir övermäktigt är det en god idé att ta hjälp av en bra inredningsdesigner. De vet precis hur du på bästa sätt kan utnyttja ditt utrymme och på så sätt skapa en härlig plats för dina små.

  Boka kostnadsfritt digitalt möte


  Fru Bohlins nyhetsbrev

  Inspiration & inredningstips

  Skickar...

  Vad kul att du vill prenumera på vårt nyhetsbrev!
  Vänligen bekräfta din prenumeration i mejlet du får till din inkorg.

  Din prenumeration kunde inte läggas till. Försök igen senare.