Vardagsrum med enkel inredning | Fru Bohlin

Tips på inredning för ditt vardagsrum

Oavsett om du har ett nybyggt och helt tomt rum framför dig eller om du vill ge ditt redan inredda vardagsrum en ny touch är det alltid bra att samla lite inspiration och tankar innan du sätter igång att inreda. Här kommer därför en guide över bra inredningstips för ditt vardagsrum och vad du bör ha i åtanke för att få det slutresultat du är ute efter.

Vardagsrummet är ofta en naturlig plats i hemmet för umgänge och samtal med vänner och familj. Därför är det viktigt att det är inrett i en stil som du trivs med och som skapar en välkomnande och varm atmosfär som gör att man vill vistas i rummet länge. Om du planerar att inreda från scratch eller göra om den nuvarande inredningen spelar ingen roll – fortsätt läsa för att hämta inredningstips för ditt nya vardagsrum.

Satsa på ett vardagsrum med enkel inredning

Ett smart inredningstips för ditt vardagsrum är att satsa på en stil som du kommer att trivas med i många år framöver. Att göra om ett rum kräver både tid och pengar och det är därför en bra idé att sätta dig ner och fundera över vad du är ute efter innan du sätter igång. Försök att inte låta inredningen gå överstyr, utan satsa hellre på det enkla och tidlösa. Då är risken mindre att du tröttnar på ditt vardagsrum och dess inredning inom bara några år.

Funktionen är viktigast

Även om de yttre egenskaperna för inredning i vardagsrum spelar stor roll är det otroligt viktigt att möblerna och detaljerna även fyller en funktion. Möblerna ska vara sköna att sitta i, bokhyllor och bord  ska ha plats för dina prylar och textilierna du väljer ska gärna vara av god kvalitet och stå emot solljus tex. . Det är alltså viktigt att inte glömma bort funktion när det kommer till inredning av ditt vardagsrum.

Ha ordet “lagom” som största inspiration

I Sverige använder vi oss av ordet “lagom”, ett ord som inte går att översätta på något annat språk. Det är ett ord som står för otroligt mycket och som går att använda för att beskriva i princip vad som helst, även när det kommer till inredningssammanhang. Att låta ”lagom” vara en utgångspunkt för ditt vardagsrum och dess inredning är ett bra sätt att hålla både budget och detaljer på en bra nivå.

Satsa på olika texturer vid inredning av vardagsrum

Ett bra inredningstips för vardagsrum är att använda dig av olika texturer. Det skapar ett intresse och ger rummet en personlig touch. Blanda gärna textil på kuddarna i soffan. Fint att ha kuddar i både linne, sammet och bomull i olika mönster och framförallt i olika storlekar.

Var modig och satsa på färg

Vid inredning av vardagsrum används ofta vitt som en standardfärg. Visst, det är ljust och fräscht men ger ofta tyvärr ett ganska platt intryck. Framförallt om även taken och snickerierna är vita. Lägg till vita möbler och vitlaserade golv….Det ger ett ganska ointressant och ihåligt intryck. Våga välja en kulör till dina väggar. Det räcker mer att du tex målar väggarna i en grå eller gråblå ton så har du skapat ett rum med betydligt mer karaktär.  Mörka nyanser av blått och grönt har länge varit hett, men för år 2019 ser man också att guldgult och och brunt kommer starkt.

Välj en enkel och stilren design

Ditt sista inredningstips för vardagsrum i denna guide är att satsa på en enkel och stilren design, oavsett om det gäller möbler, färgsättning eller inredningsdetaljer. Det som helt enkelt aldrig går ur tiden och som passar din egen personlighet och stil. Välj en klassiker! Dessa möbler är alltid moderna och har en hög kvalitet som gör att du kan njuta av din investering länge.