Tips för vinterns inredning och gardinuppsättning

Jul och nyår är en tid av fester, högtider och stämningsfull inredning. Samtidigt som mörkret och kylan dominerar utomhus så gäller det att skapa njutbara, varma och ljusa miljöer inomhus. Ett bra knep är att låta möbler och textil bli aktiva delar av julpyntet.

Av tradition är det vanligt att markera julens högtid med dukar, gardiner, ljusstakar, och naturligtvis även blommor som hyacinter och julstjärnor. Små detaljer kan göra göra stor skillnad för att skapa guldkant åt inredningen och även om du inte vill överösa bostaden med glitter och tomtar så är det möjligt att skapa en behaglig och mysig atmosfär som håller även efter jul.

Här följer tips och inspiration för dig som vill skapa en ljus och härlig hemmamiljö som inte nödvändigtvis behöver begränsas till jul.

Textil – kuddar, dukar och gardiner

Låt de där traditionellt klarröda och tomtemönstrade textilierna ligga kvar i linneskåpet, de har aldrig varit en särskilt designstark lösning. Om du vill inreda med säsongsanpassade kuddar eller gardinuppsättning i Stockholm så rekommenderar vi istället färgval som vinrött- eller mossgrönt. Gärna i kombination och då i lugna mönster. Ett annat alternativ är guld eller silver färgade textiler som också fungerar utmärkt i samband med nyårsfesten. Om du är intresserad av lugnare designuttryck är naturlinné ett vackert och tåligt material som kan innebära en vacker kontrast till övrig dekoration.

Ljusslingor

Det är något alldeles speciellt med ljusslingor med varmt gult ljus. Oavsett om de slingrar sig runt en julgran längs en vägg eller hängs upp i taket så skapar de en härligt varm och behaglig stämning. Numera är ljusslingan ett vanligt inslag i många hem och används på många sätt även under andra delar av året, utöver julen. Välj mellan rejäla slingor, med glödlampor, eller nättare varianter, men tänk på att kontrollera huruvida slingan verkligen klarar både inom- och utomhusbruk.

Istället för gran

Bor du i lägenhet utan någon plats för en gran? Eller tycker du kanske att en hel gran känns som ett överdrivet och omständigt alternativ? Dra nytta av dina växter istället. En palm, hängande klängväxt  eller en trendig monstera kan enkelt bli ett stiligt alternativ till en klassisk gran, med hjälp av några noga utvalda prydnader och krukor. Att köpa en liten cypress eller rumsgran är ett annat exempel på en smidig och platsbesparande lösning – för alla hem.

Glöm det dammiga och ärvda jul- och nyårspyntet. Vintern innebär många andra möjligheter till inspirerade och kreativa lösningar. i bästa fall kan de få bli kvar i ytterligare några månader. Kontakta en inredningsbyrå som fru Bohlin för mer information och tips. De kan också hjälpa dig som vill renovera badrum eller kök.

 

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Fru Bohlin.”