Garderobsinredning | Fru Bohlin

Varför bör man satsa på platsbyggd garderobsinredning?

Något som har blivit allt populärare de senaste åren och som kommer fortsätta att slå stort även de kommande säsongerna är platsbyggd inredning. Bokhyllor, trappförvaring, hallmöbler och inte minst garderober som byggs in och skräddarsys efter rummets förutsättningar skapar inte bara ett stilrent och sömlöst uttryck, utan också optimala förvaringsmöjligheter som inte tar upp något onödigt utrymme. utnyttjar ytan maximalt.  Just garderobsinredning är något som de flesta kämpar med för att få plats med alla skor, kläder och andra prylar som man inte vill ha framme. Och av någon anledning så känns det nästan alltid som att man har för lite utrymme. Känner du igen dig? Då kan en platsbyggd garderob vara något för dig. För även om du inte får plats med alla dina saker så kommer du åtminstone att maximera förvaringsutrymmet på just den yta du har att leka med. Nedan kan du läsa mer om vilka fördelar som finns med platsbyggd garderobsinredning och vem du kan ta hjälp av för att bygga den.

Fördelar med en platsbyggd garderob i hall eller sovrum 

De rum i hemmet som är mest beroende av funktionell och smart förvaring är hallen och sovrummet. Där ska du få plats med både vanliga kläder och ytterkläder, samt skor, accessoarer och alla andra saker som du vill ha nära till hands när du klär på dig. En av de främsta fördelarna med en platsbyggd garderob i din hall eller ditt sovrum är att den kommer att utnyttja hela takhöjden, och kanske även rumsbredden, vilket gör att den inte bidrar med onödigt dödutrymme. Målar du dessutom in garderoben i samma kulör som väggen kommer du att skapa ett stilrent och behagligt utseende — något som är supertrendigt just nu. Tänk ton i ton med alltifrån garderob och vägg till dörrkarmar och golvlister.

Inred garderoben med en bra variation av både lådor, hyllplan, klädstänger och mindre fack för att skapa god förvaring för kläder, skor, smycken och vantar. Du väljer själv om du sedan vill dölja inredningen med snygga garderobsdörrar för att alltid kunna upprätthålla ett rent och städat uttryck eller om du väljer att behålla garderoben öppen. Satsar du på det senare alternativet kan det vara riktigt snyggt att installera dold belysning för att få till ett extra lyxigt och genomtänkt intryck!

Hur bygger man en platsbyggd garderob?

Är du händig och har god kunskap inom både målning och snickeri så kan det kanske gå att bygga en platsbyggd garderob på egen hand. Men känner du dig tveksam eller vill vara säker på att få en stabil och professionellt byggd möbel kan det vara en god idé att ta kontakt med en inredningsbyrå. De kommer att kunna hjälpa dig med designen av både garderobsstomme, garderobsinredning och garderobsdörrar och därefter rekommendera ett  snickeri som kan utföra jobbet. Sedan är det bara att se fram emot din nya snygga och yteffektiva möbel!