Renovera ditt sovrum | Fru Bohlin

Vill du göra om ditt sovrum? Inspiration kring inredning och renovering

Ett av de rum i hemmet som du antagligen spenderar mycket av din tid i är sovrummet. Det är inte bara en plats för sömn, utan också för långa sovmorgnar, mysiga lässtunder och allmän avkoppling. Därför är det såklart viktigt att du trivs i ditt sovrum och älskar dess inredning, att det är ett rum där du direkt får en härlig magkänsla när du kliver innanför dörren. Känner du inte igen dig? Då kan det helt klart vara dags för en liten uppdatering. Läs vidare för hur du kan renovera ditt sovrum till en bra kostnad samt få reda på några enkla och smarta inredningstips som förhoppningsvis kommer sätta fart på inspirationen!

Renovera ditt sovrum för en total makeover

Är det mer än väggfärgen eller rummets inredning som du är trött på? Kanske gillar du inte planlösningen i rummet utan vill ge det ett helt nytt och annorlunda uttryck? Då kan det vara bättre att satsa på att renovera ditt sovrum istället för att bara köpa ny inredning. Ta gärna hjälp av en professionell inredningsstylist för att renovera ditt sovrum till en bra kostnad, då de kan komma med smarta tips och råd som du själv kanske aldrig hade tänkt på. De är experter på att se möjligheterna i ett rum och kan peppa dig att våga ge dig på nya färger och unika materialval. Och genom att ändra planlösningen i rummet kanske du plötsligt har plats för den där inbyggda garderobsväggen som du alltid har drömt om? 

Enkla inredningstips för ett vackert sovrum 

Är du däremot ute efter några snabbare inredningstips för ditt sovrum följer här några idéer som du enkelt kan ordna på egen hand. Med nya textilier, färger, möbler eller mer belysning kan du skapa en helt ny atmosfär i sovrummet på ett kick!

 

  1. Byt ut dina sängkläder

Ett riktigt bra knep för att ge ditt sovrum ett lyft är att köpa en uppsättning riktigt snygga sängkläder. Välj färger och mönster som går bra ihop med resten av rummet och gör påslakanen och örngotten till en del av inredningen. Nya och krispiga sängkläder kommer garanterat höja känslan i rummet! Vill du få till den där extra härliga touchen på bäddningen ska du dessutom avsluta med ett vackert överkast nere vid fotändan. Och glöm sedan inte att bädda sängen varje morgon, för visst är det ändå härligare att krypa ner i en vacker och bäddad säng?

 

  1. Lägg in en heltäckningsmatta

Vill du inreda ditt sovrum med en lyxig hotellkänsla är ett smart tips att lägga in en härlig heltäckningsmatta. Det skapar ett mjukt och varmt intryck och när du vaknar på morgonen kommer det kännas otroligt mysigt att sätta ner fötterna på golvet. Kvalitativa heltäckningsmattor är både allergivänliga och lättstädade, så du behöver inte oroa dig för att den ska skapa en mindre bakteriehärd i sovrummet. 

 

  1. Satsa på bra belysning

Ett annat sätt att förhöja atmosfären i ditt sovrum är en inredning där du inte snålar på belysningen. Låt en snygg taklampa fungera som huvudbelysning, men placera sedan också ut flera bords-, vägg- eller golvlampor för vacker punktbelysning. Det kommer skapa en mysig och inbjudande stämning i rummet och gör också att du kan anpassa belysningen efter ditt humör och tid på dagen.