Digitalt & Kostnadsfritt
Boka möte

Bygga vinrum hemma

Du behöver inte vara sommelier för att förvara dina viner på bästa sätt – ett vinrum förhöjer både din vinsamling och ditt hem!

Att designa och bygga vinrum hemma är en spännande process som kräver noggrann planering och kreativitet. Vi hjälper dig från start till klart.

Vinrum, vinvägg eller vinkyl?

Först och främst behöver du välja plats och storlek för din vinförvaring. Det kan vara i källaren, ett extra rum, under trappan eller till och med en inbyggd vinkällare i köket. Har du tillräckligt med utrymme – varför inte inkludera en sittgrupp som kan användas för egna vinprovningar? Oavsett storlek så kan vi designa hyllor, vinväggar eller platsbyggda förvaringslösningar som passar just din vinsamling.

Bygga vinrum i glas eller klassiskt trä?

Drömmer du om en industriell stil med glasdörr och ståldetaljer, ett klassiskt vinrum med mycket trä eller något helt annat? Oavsett så tar vi fram ett helhetskoncept utifrån din stil och önskemål. Vi samarbetar med Wine and Barrels som är Skandinaviens största leverantör inom vinförvaring.

vinrum

Vinrummets klimat

För långsiktigt bevarande ser vi till att vinrummet kan hålla rätt temperatur och fuktighetsnivå. Vissa rum kan behöva ett kylaggregat eller en klimatanläggning. Korrekt isolering och ventilation är också nödvändigt för att förhindra kondensation och mögelbildning. Vi ser till att ditt vin håller i många år framöver.‌

Tänk på det här när du ska investera i ett vinrum:

 • Använd lågintensiv belysning, helst LED-lampor, för att undvika skadliga UV-strålar som kan påverka vinets kvalitet.
 • Vinflaskor bör förvaras horisontellt för att undvika att korken torkar ut och släpper in luft. Undantaget är mousserande vin som går utmärkt att förvara stående.
 • Vinrum bör ha en temperatur på 10-15 grader Celsius och ha en fuktighet runt 70%.
 • Om du har en värdefull vinkollektion, överväg att installera ett säkerhetssystem så som larm eller lås.
 • Om du planerar att använda ditt vinrum för provningar och platsen tillåter kan en bekväm sittgrupp vara ett utmärkt tillägg i ditt vinrum.
 • Vackra vinglas och tillbehör gör vinrummet komplett.

  Boka kostnadsfritt digitalt möte


  Fru Bohlins nyhetsbrev

  Inspiration & inredningstips

  Skickar...

  Vad kul att du vill prenumera på vårt nyhetsbrev!
  Vänligen bekräfta din prenumeration i mejlet du får till din inkorg.

  Din prenumeration kunde inte läggas till. Försök igen senare.