Digitalt & Kostnadsfritt
Boka möte

Hallinredning

När man pratar om heminredning och upplevelser så börjar allt i hallen. Det är det första du och dina gäster möter och vikten av första intrycket som skapas här kan inte understrykas nog.

Krocken mellan funktion och intryck

Drömmen är förstås att det alltid ska kännas välkomnande att öppna dörren och kliva in, men eftersom hallen är som en sluss mellan ute och inne och samtidigt en förvaringsstation för ytterkläder är det ibland lättare sagt än gjort. Om hallen trots upprepade städinsatser ständigt fylls av skohögar, slängda jackor, smuts och grus kan det vara dags att se över hur hallen egentligen fungerar.

Ett hallförslag kan innehålla:

 • Färgsättningsförslag
 • Förslag av möbler, mattor och belysning
 • Förvaringsplanering
 • Planritning med  möbleringsförslag som visualiserar hur rummet kommer att upplevas.
 • Hur får man en hall att se större ut?

  För att få en hall att se större ut är det en god idé att använda en enhetlig färgskala, satsa också helst på en ljus kulör som ger ett lite större intryck. Sätt upp en stor och maffig spegel och glöm inte belysningen.

 • Hur inreda liten hall?

  Har du en liten hall är det bra att satsa på mindre möbler och att använda väggarna så mycket som möjligt till förvaring. Satsa på smäckra knoppar i stället för en klumpig hatthylla och välj inte fulldjupa garderober. För att unyttja din lilla hall maximalt så kan det vara en god idé att kosta på sig platsbyggda lösningar för kläder och skor, på så vis kan du utnyttja höjder, djup, vinklar och vrår på ett maximalt sätt.

 • Hur ska jag möblera min hall?

  Du kan möblera din hall precis som du vill men det finns några funktioner som alltid är bra att få med i hallen: Öppen och stängd förvaring, bra belysning, dörrmatta, sittplats, avställningsbord, skohorn och sist men inte minst; spegel.

 • Vad behöver man i en hall?

  Spegel, sittplats, sideboard, öppen och stängd förvaring, ett snyggt skohorn, bra takbelysning samt en fin bordslampa. Att placera en vas med färska blommor är ett enkelt sätt att få sin hall att kännas välkomnande.

  • Boka kostnadsfritt digitalt möte


   Fru Bohlins nyhetsbrev

   Inspiration & inredningstips

   Skickar...

   Vad kul att du vill prenumera på vårt nyhetsbrev!
   Vänligen bekräfta din prenumeration i mejlet du får till din inkorg.

   Din prenumeration kunde inte läggas till. Försök igen senare.