Digitalt & Kostnadsfritt
Boka möte

Sovrumsinredning

Sovrummet är en fristad där du kan vara dig själv. Atmosfären här är viktig, inte bara för trivsel men även för att varva ned. Ett harmoniskt sovrum som får dig att slappna av förbättrar din nattsömn.

Variationer inom sovrum

En del använder sovrummet som just det, ett rum för vila och sömn. Andra med större sovrum har kombinerat sovrummet med tex en walkincloset eller ett eget badrum. Arbetsplats och sovrum är en annan vanlig kombination. Det är bra att separera sängen från arbetsbordet och hålla det luftigt och fritt från distraktioner när du behöver fokusera.

Gör dig redo att möta dagen

I sovrummet slutar man dagen, men här börjar även dagen på nytt. Sovrummet är en naturlig plats för kläder och speglar. Här blir det viktigt att tänka på hur ljuset faller och hur dörrar öppnas för att skapa ett funktionellt och trevligt rum för att göra sig klar för dagen.

Gardinval och färger

I sovrum så blir överkast och gardiner väldigt tongivande då sängen och fönstren ofta stjäl uppmärksamheten i ett lite mindre rum. Även färger blir viktiga för vilken känsla sovrummet ska ge. Valet är högst personligt men vi rekommenderar att inte bara tänka ljust enligt rådande trend utan våga satsa på lite mörkare kulörer eftersom sovrummet ska ge en vilsam känsla.

Ett sovrumsförslag kan innehålla:

 • Färgsättningsförslag
 • Förslag av mindre möbler, förvaringslösningar och belysning
 • Förslag av textilier till gardiner och sänggavel samt ofta en heltäckningsmatta
 • En planritning fram med möbleringsförslag som visualiserar hur rummet kommer att upplevas
 • Hur ska jag inreda mitt sovrum?

  Sovrummet är till för vila och avkoppling. Satsa gärna på lite dova mörkare färger och mycket textil som går igen både i gardiner, sänggavel, sänglinne och kuddar. 
  En heltäckningmatta ger ett lyxigt och ombonat intryck och man vill gärna ha ordning och reda i sitt sovrum, satsa därför på bra förvaring både till kläder och prylar.

 • Hur mycket kostar det att renovera ett sovrum?

  Kostnaden för att renovera ett sovrum beror på vad som görs och vilka material och produkter du väljer. Gör du en ordentlig förändring kan det innefatta ny färg eller tapet på väggar och snickerier, ny belysning samt nytt golv eller en heltäckande matta. Många behöver ny förvaring och vill satsa på en platsbyggd garderob. För att sy ihop rummet ytterligare bör man sy upp gardiner, unna sig en ny sänggavel och övriga mindre möbler såsom sängbord och kanske en skön fåtölj. Budgeten för en renovering beror helt på vilka åtgärder man gör. 

 • Vilken färg ska man ha i ett sovrum?

  Lugna och harmoniska färger, svala gröna, blåa och jordnära kulörer är behagliga i ett sovrum. 

 • Vilken färg ska man ha i ett sovrum?

  Ta bort alla onödiga saker som stjäl energi, låt sovrummet vara vilsamt, det är här du hämtar ny energi.

  • Boka kostnadsfritt digitalt möte


   Fru Bohlins nyhetsbrev

   Inspiration & inredningstips

   Skickar...

   Vad kul att du vill prenumera på vårt nyhetsbrev!
   Vänligen bekräfta din prenumeration i mejlet du får till din inkorg.

   Din prenumeration kunde inte läggas till. Försök igen senare.