Digitalt & Kostnadsfritt
Boka möte

Bastu i badrummet – lyxigt och avkopplande

Tänk på följande när du ska bygga bastu i badrummet.

Utvärdera tillgängligt utrymme

Först och främst behöver du utvärdera ditt badrums tillgängliga utrymme. En bastu tar upp viss yta, och det är viktigt att du har tillräckligt med plats för att bygga den.

Välj bastutyp

Du kan välja mellan olika typer av bastur – traditionell vedeldad bastu, elektrisk bastu, ångbastu eller varför inte en infrabastu? Beslutet av vilken typ du vill ha kommer att påverka din design.

bastu i badrummet

Isolering

Det är viktigt att säkerställa god isolering för att bibehålla bastuns värme och energieffektivitet. Använd material som är välisolerande för att förhindra värmeförluster och skydda omgivande ytor från värme.

Ventilation

En ordentlig ventilation är avgörande för att bibehålla god luftkvalitet och minska fuktighet i bastun. Se till att ha en ventilationsventil eller fönster som kan öppnas när bastun används.

Bastudörr

En bastudörr ska vara isolerad och säker. Den kan vara i trä eller glas, men den bör vara tät och säker för att inte släppa ut värme.

Belysning

Installera belysning i bastun för att skapa en stämning och säkerhet. Använd ljuskällor som är anpassade för höga temperaturer.

bastu i badrummet med belysning

Materialval

Trä är ett vanligt materialval till bastu, eftersom det tål hög värme och fuktighet. Tänk på träslag och ytbehandlingar som är lämpliga för bastu.

Säkerhet

Se till att din bastu uppfyller säkerhetsstandarder och att det finns en pålitlig metod för att kontrollera temperaturen och släcka eventuell brand.

Skapa en avkopplande atmosfär

Nu till det roliga – hur ska bastun designas? Vi kan hjälpa dig med val av material, inredning och utformning av bastu och hela badrummet.

Läs mer om vår tjänst badrumsdesign

Se tidigare uppdrag vi utfört med bastu i badrummet

  Boka kostnadsfritt digitalt möte


  Fru Bohlins nyhetsbrev

  Inspiration & inredningstips

  Skickar...

  Vad kul att du vill prenumera på vårt nyhetsbrev!
  Vänligen bekräfta din prenumeration i mejlet du får till din inkorg.

  Din prenumeration kunde inte läggas till. Försök igen senare.