Digitalt & Kostnadsfritt
Boka möte

Inredningsdesign – 6 tips för att lyckas

Att inreda sitt hem kan vara fantastiskt kul men också svårt och tidskrävande. Det är inte bara att kopiera ett inredningsmagasin rakt av och hoppas på att det ska passa hemma hos just dig. För att skapa en inredningsstil att trivas i gäller det att ta hänsyn till din personlighet, men också vad som passar bäst efter bostadens byggnadsstil och layout. Här får du några tips på hur du kan tänka för att lyckas med din inredningsdesign.

inredningsdesign vardagsrum

Se längre än rådande trender

En av de viktigaste nycklarna för att trivas på lång sikt och undvika att hemmet blir för stelt eller tråkigt är att låta inredningen spegla din personlighet. Det behöver inte handla om att inreda ett rum helt i rött om det är din favoritfärg eller dekorera med cyklar i varje hörn om det är ditt stora intresse. Det handlar mer om att bjuda in personliga detaljer, blanda gammalt med nytt, lyfta fram minnen från resor och att gå efter en stil som passar ens person. Trivs du bäst i en harmonisk miljö med naturliga inslag? Eller faller du för lekfull och färgstark inredningsdesign? Sikta då på det i stället för att låta senaste trenderna sätta den röda tråden.

Levande hem med mönster och texturer

För att undvika en platt och steril inredning, lek med olika mönster och texturer i ditt hem – textilier är utmärkta för detta ändamål. Att kombinera olika strukturer gör stor skillnad och du ger hemmet ett intressant uttryck. 

Satsa på platsbyggd förvaring 

För att skapa en organiserad och unik känsla i ditt hem gör det stor skillnad att investera i platsbyggda möbler. Du optimerar ytan du har, får användning av knepiga utrymmen och ger hemmet en egen karaktär. Win-win!

inredningsdesign med platsbyggd förvaring

Skapa fokuspunkter

Inredningsdesigners skapar ofta fokuspunkter när de inreder. Det kan vara ett imponerande konstverk, en maffig lampa som drar blickarna till sig eller en unik möbel. Genom att skapa dessa fokuspunkter ger du ögonen något att vila på och skapar samtidigt en visuell hierarki i rummet.

Investera i en etanoldriven kamin för en mysigare vinter

Om du alltid har drömt om en öppen spis, men har ingen möjlighet att installera en skorsten är en vägghängd etanolkamin ett utmärkt alternativ. Den kan placeras varsomhelst och skapar den där mysiga och hemtrevliga känslan på ett kick.

Låt mattor ta ordentligt med plats

En vanlig miss är att inreda med för små mattor, vilket resulterar i att rummet upplevs mindre, trängre och det skaver i blicken. Så utgå från en lite större matta än du tänkt och låt mattan rama in en del av rummet.

Behöver du mer hjälp med att inreda ditt hem? Ta hjälp från en inredningsfirma

Förhoppningsvis har dessa tips gett dig en bättre idé om hur du vill inreda ditt hem. Behöver du hjälp att förverkliga dessa idéer gör vi det gärna – från start till klart.

inredningsarkitekt konsultation

Om oss

Fru Bohlin är ett företag som hjälper dig med inredning i Stockholm. Vi är en fullservicebyrå som utför alltifrån inredningskoncept till totalrenoveringar. Ny planlösning eller en kreativ färgsättning? Vi löser det. Läs mer om våra tjänster för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig med din inredningsdesign.

  Boka kostnadsfritt digitalt möte


  Fru Bohlins nyhetsbrev

  Inspiration & inredningstips

  Skickar...

  Vad kul att du vill prenumera på vårt nyhetsbrev!
  Vänligen bekräfta din prenumeration i mejlet du får till din inkorg.

  Din prenumeration kunde inte läggas till. Försök igen senare.