Längtar du efter att förvandla ditt hem?
Boka möte med oss

Inredningsdesign – 6 tips för att lyckas

Att inreda hemmet är kul, men ibland också väldigt svårt och tidskrävande. Det är inte bara att kopiera ett inredningsmagasin rakt av och hoppas på att det ska passa i just din villa eller lägenhet. För att skapa en vacker inredningsstil gäller det att ta hänsyn till din personlighet, men också vad som passar bäst efter bostadens byggnadsstil och layout. Nedan följer några tips på hur du kan tänka för att skapa en så passande inredning som möjligt.

Låt din inredningsstil matcha din personlighet

En av de viktigaste sakerna att tänka på för att hemmets inredning och stil inte ska bli för stel eller tråkig är att anpassa den efter ditt eget tycke och smak. Det gör att du kommer trivas med interiören betydligt längre än om du enbart hade gått efter rådande trender. Det behöver inte handla om att inreda ett rum helt i rött om det är din favoritfärg eller dekorera med cyklar i varje hörn om det är ditt stora intresse. Det handlar mer om att bjuda in personliga detaljer som vackra fotografier, minnen från resor eller att gå efter en stil som passar ens person. Vissa gillar det traditionella och lantliga, medan andra faller för en mer grafisk och modern inredningsarkitekt. Gå då efter detta i stället för att stirra dig blind i inredningstidningar.

Lek med olika mönster och texturer för att ge karaktär till ditt hem

För att inte skapa en tråkig och steril inredningsstil är ett annat tips att blanda olika mönster och texturer i hemmet. Här är textilier ett utmärkt alternativ då de finns tillgängliga i en mängd olika utseenden och material och dessutom är enkla att byta ut efter säsong eller om du skulle tröttna. Genom att blanda material med olika textur såsom trä, betong, glas och tyger får hemmet dessutom ett intressant uttryck.

Använd ljus färg på väggarna för att få små rum att kännas större

En klassiker och ett tips från inredningsdesignern för att få små utrymmen att kännas större och rymligare är att måla väggarna i en ljus färg. Det är ett knep som alltid fungerar och en bra sak att tänka på om hemmet har många små rum som ska inredas.

Inred med speglar och belysning

Även belysning och speglar är viktiga inslag för att få ett rum att kännas öppet och levande. Använd dig av både huvudbelysning och punktbelysning för att skapa en härlig atmosfär. Riktad belysning kan även användas för att sätta en vacker inredningsdetalj eller ett konstverk i fokus. Speglar i sin tur behöver inte bara placeras ut som en funktionell detalj. Använd till exempel en liten spegel som en del av tavelväggen för att väcka intresse.

Investera i en etanoldriven kamin för en mysigare vinter

Om du alltid har drömt om en öppen spis, men har ingen möjlighet att installera en skorsten är den vägghängd etanolkamin ett utmärkt alternativ. Den kan placeras varsomhelst och skapar den där mysiga och hemtrevliga känslan på ett kick.

Använd dekorativa mattor för en känsla av värme och bekvämlighet

Precis som att kuddar och filtar skapar en härlig och bekväm känsla i soffor och fåtöljer gör mattorna detsamma för golven. Välj mattor i olika storlekar, material och färger för att skapa ett personligt uttryck i hemmet, samtidigt som du får något skönt att sätta fötterna på. Var noga med att inte välja en för lite matta, det är ett vanligt misstag.

Inred ditt hem! Ta hjälp från en inredningsfirma

Förhoppningsvis har dessa tips gett dig en bättre idé om hur du kan tänkas vilja inreda ditt hem. Skulle du behöva hjälp att förverkliga dessa idéer kan du ta hjälp av ett företag för inredning i Stockholm. Fru Bohlin hjälper till exempel till med både kök, badrum, sovrum och garderober. Hos Fru Bohlin får du också hjälp med ny planlösning och kreativ och genomtänkt färgsättning. Läs mer under fliken Våra tjänster för att ta reda på mer och se hur du kan få hjälp med inredningsdesign till ett fast pris.

Kontakta oss!

Kontakt